شرکت نرم افزاری نوماتک

وبلاگ نوماتک



تاریخ: 15 فروردین 1397 | نویسنده: بیتا کاظمی نژاد
دسته بندی: SCM مدیریت زنجیره تأمین

آن چه که باید درباره شفافیت زنجیره تأمین و مزایای آن بدانید

با ظهور و رواج تکنولوژی‌هایی مانند حسگرها، اینترنت اشیا و ابزارهای تحلیلی کسب‌وکار، راهکارهای بیشتری در شفاف‌سازی زنجیره تأمین به کمک کسب‌وکارها آمده‌اند تا از یک سو کیفیت محصول و از سوی دیگر پاسخگویی به‌موقع به تقاضا را تضمین کنند.

 

شرایط بحرانی و اختلال در زنجیره تأمین

زمین‌لرزه و در پی آن سونامی که ژاپن را در سال 2011 لرزاند، یک فاجعه تمام عیار بود. جدی‌ترین آسیب‌ها به مرکز انرژی هسته‌ای فوکوشیما وارد شد اما با این حال زنجیره تأمین بسیاری از کسب‌وکارها نیز دچار اختلال شد. البته بدیهی است که فاجعه‌ای در این ابعاد بر زنجیره تأمین تأثیر بگذارد اما در نهایت پرسشی که پابرجاست این است که آیا ممکن بود از شدت اختلال وارد به زنجیره تأمین در چنین حادثه‌ای کاست؟

برای بسیاری از کسب‌وکارها پاسخ این پرسش در ابزاری بود که از آن‌ها برای شفافیت زنجیره تأمین استفاده می‌کردند؛ این ابزار به آن‌ها این امکان را می‌داد که تسلط بیشتری بر وضعیت زنجیره تأمین داشته باشند. در واقع یکی از اصلی‌ترین دلایلی که سبب می‌شود کسب‌وکارها، پیاده‌سازی راهکارهای شفافیت زنجیره تأمین را در نظر بگیرند، مدیریت بهتر در هر گونه شرایط بحرانی است.

 

چابکی در پاسخگویی

تقاضای بازار هر روز در حال تغییر است و اگر شما بتوانید پیش از رقبا این تغییرات را پیش‌بینی کنید، طبعاً در رقابت پیروز خواهید بود. مثلاً اگر بدانید تقاضای محصولی خاص طی دوازده ماه آینده افزایش می‌یابد، تصمیمات لازم را اتخاذ می‌کنید تا بتوانید سهم بازار خود را در این مدت افزایش دهید. بنابراین یکی دیگر از دلایل مهمی که کسب‌وکارها راهکارهای شفافیت زنجیره تأمین را پیاده‌سازی می‌کنند، بهره‌مندی از بینش بازار جهت پاسخگویی به موقع به تقاضای متغیر است.

 

ردیابی، ردیابی، ردیابی

اهمیت زیادی دارد که در هر لحظه بدانید مواد اولیه، محصول نیمه‌ساخته و محصول نهایی در چه وضعیتی قرار دارد. از سوی دیگر مشتریان هم انتظار دارند از لحظه ثبت سفارش تا زمانی که کالا به دستشان می‌رسد، لحظه به لحظه، از وضعیت سفارش خود آگاه باشند. شفافیت شامل تمام عواملی می‌شود که پس از ثبت سفارش مشتری بخش‌های زنجیره تأمین را متأثر خواهد کرد.

آگاهی از وضعیت و موقعیت محصول در زنجیره تأمین، یکی از مزایای شفافیت زنجیره تأمین است که به مدیریت عملیات روزانه کمک می‌کند. اگر بدانید خرید مواد اولیه، تولید و یا توزیع با دیرکرد مواجه خواهد شد، بهتر می‌توانید تصمیم‌گیری کنید. مثلاً اگر در تأمین مواد اولیه دیرکرد وجود دارد می‌توانید از یک تأمین‌کننده جایگزین استفاده کنید. به این ترتیب باید چنین انعطافی در برنامه تولید خود نیز داشته باشید تا در صورت نیاز، تا زمان فراهم شدن مواد اولیه، تولید محصولی را جایگزین محصول برنامه‌ریزی شده کنید.

 

 

Ref. TechTarget