سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) شیوه مدیریت عملیات، منابع و داده های کسب و کارها را متحول کرده است. این راهحلهای نرمافزاری یکپارچه، رویکردی جامع برای رسیدگی به جنبههای مختلف یک شرکت، سادهسازی فرآیندها و بهبود کارایی کلی ارائه میدهند.
سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) بخش مهمی از عملیات تجاری مدرن تبدیل شده اند. این راه حل های نرم افزاری یکپارچه طیف گسترده ای از مزایا را برای سازمان ها در هر اندازه و صنایعی ارائه می دهد. در این مقاله، مزایای مختلفی که با استفاده از سیستم های ERP به همراه دارد را بررسی خواهیم کرد.
زنجیره تامین به عنوان یک مفهوم کلان در مدیریت کسب و کارها تأثیر زیادی دارد. این مفهوم به تأمین مواد اولیه، تبدیل آنها به محصولات نهایی، و توزیع آنها به مشتریان میپردازد. بدون یک زنجیره تامین بهینه، کسب و کارها با مشکلاتی چون نقص در تأمین مواد، افت کیفیت محصولات، و افزایش هزینهها روبرو میشوند. زنجیره تامین به عنوان یکی از عناصر مهم و بنیادی در مدیریت کسب و کارها و صنایع مختلف شناخته میشود. این مفهوم به توالی فرآیندها و فعالیتها اشاره دارد که به منظور تأمین مواد، محصولات، خدمات و منابع مورد نیاز یک سازمان یا شرکت در طول زمان انجام میشود
سامانه مودیان، عنوانی تازه که این روز ها در هر کسب و کاری جریان پیدا کرده است، سامانه ای که هدف آن تسهیل ارتباط میان مودیان مالیاتی با سازمان امور مالیاتی کشور مطرح شده و عدم هماهنگی با آن می تواند شرایط سحتی را برای یک بنگاه اقتصادی به ارمغان آورد. از این رو بر آن شدیم تا چکیده ای از مطالب مهم را درباره قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی مطرح کنیم.
ERP در سازمان ها برای کنترل تک تک فرآیند ها با هدف بهبود مدیریت یکپارچه منابع ، سودآوری مجموعه ،بهینهسازی تولید، افزایش سرعت و دقت و بهبود فرایندهای سازمان طراحی و اجرا میشود، این نرم افزار فراتر از یک ابزار است و باید آن را یک راه حل مناسب و کاربردی دانست. راه حلی که از ترکیب ابزار، دانش و روش های مناسب به دست می آید.
نیاز به حفظ منابع و مدیریت آنها، یکی از مهم ترین موضوعات همیشگی ما انسان ها بوده است،
همان طور که پیشتر در مقاله مراحل انتخاب ERP مناسب شرح دادیم، برای انتخاب ERP متناسب با نیازمندیها لازم است معیارهای ارزیابی را در نظر بگیرید.
عبارت ERP برای اولین بار در سال 1990 توسط گارتنر به کار گرفته شد اما ریشههای آن به سال 1960 برمیگردد. در آن زمان مفهوم ERP در حوزه مدیریت انبار و کنترل در کارخانههای تولیدی مطرح بود.
یک سیستم ERP مجموعهای از ماژولها یا برنامههای کاربردی است که دادههای مربوط به بخشهای فروش، خرید، مالی، انبار، زنجیره تامین، تولید و عملکرد کیفیت را در یک پایگاه داده مشترک جمعآوری میکند، بنابراین سازمان میتواند اطلاعات مربوط را به اشتراک بگذارد و فعالیتها را هماهنگ کند.
دسته بندی: ERP مدیریت منابع سازمان