تصوری که از فعالیت در شبکههای اجتماعی وجود دارد اتلاف وقت است. هر چه قدر هم که شما در شبکههای اجتماعی به دنبال مطالب مفید باشید، باز هم آنقدر حجم اطلاعات ناموثق و بدون مرجع و حاشیهها زیاد است که در عمل بخش زیادی از وقت شما تلف میشود. به همین علت بسیاری افراد حرفهای ترجیح میدهند که این ابزار را به کلی از زندگی خود حذف کنند.
اما آیا میتوان مزایای بیشماری را که شبکههای اجتماعی ایجاد میکند نادیده گرفت؟
آیا راهی وجود دارد که بتوان از این ابزار در پیشبرد زندگی حرفهای خود استفاده کنید؟
یکی از تصمیمات استراتژیکی که مدیران شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر گرفتهاند، شخصیسازی محتوایی است که در اختیار مخاطب قرار میگیرد. به این ترتیب شبکههای اجتماعی کاملاً هوشمندانه و با بهکارگیری یک الگوریتم پیچیده برای شما انتخاب میکنند که چه چیزی را ببینید، بشنوید یا بخوانید تا محتوای مربوطتری در اختیار شما قرار گیرد و در نهایت رضایت شما از تجربه استفاده از این شبکههای اجتماعی بیشتر شود.
در چنین حالتی میشود گفت وقت شما کمتر تلف میشود.
شاید اسم این شبکه اجتماعی کمتر به گوش شما خورده باشد. اما نگران نباشید! علتش این است که این شبکه اجتماعی عمومیت کمتری دارد و صرفاً با هدف ارتباطات حرفهای افراد طراحی شده است (گرچه هستند افرادی که از آن با مقاصدی کاملاً غیرحرفهای استفاده میکنند). اگر به تازگی فارغ از تحصیل شدید و به دنبال کار هستید، ساختن یک پروفایل در شبکه اجتماعی لینکدین میتواند به راحتی شما را با شبکهای از متخصصین و افراد حرفهای را در هر صنعتی آشنا کند. پس همین حالا دست به کار شوید و با کمک راهنماییهایی که در ادامه آمده، اولین پروفایل حرفهای خود را بسازید.
یک نکته بدیهی که البته ممکن است بسیاری به آن بیتوجه باشند. تصویر پروفایل شما باید یک عکس مناسب و باکیفیت از شما (نه یک عکس بریده شده از بین دوستانتان) باشد. مسئله دیگر این است که داشتن تصویر مهم است و بسیاری از مدیران برای استخدام به عنوان اولین فیلتر ممکن است پروفایلهای بدون تصویر را رد کنند.
شما میتوانید فقط نام دانشگاه خود را بنویسید و یا شرح مفصلتری از آن ارائه کنید. مثلاً نام رشته، گرایش، واحدهای درسی مهم و تخصصی که گذراندید، نمراتی که گرفتید و معدل کل خود را بنویسید. همچنین میتوانید در مورد تجربه کارآموزی یا فعالیتهای داوطلبانه خود توضیح دهید. هر چه اطلاعات کاملتری در پروفایل خود بنویسید، بهتر خود را معرفی کردهاید.
فهرستی از تجربههای کاری خود بنویسید و در هر مورد مسئولیتهایی که بر عهده شما بوده را اضافه کنید. فعالیتهای داوطلبانه نیز ممکن است نقش مهمی در تصمیمگیری استخدامی داشته باشد. این فعالیتها اشتیاق شما را برای کار کردن نشان میدهد.
سعی کنید در مورد نوشتن مهارتهای خود صداقت داشته باشید. بسیاری از رزومههایی که برای استخدام دریافت میشود با تواناییهای واقعی فرد مغایر است و صداقت اصل مهمی برای کارفرمایان در اعتماد به شما و انتخاب است.
نوشتن نام دقیق محل تحصیل یا کار به شما کمک میکند با شبکهای از افرادی که در آن محل تحصیل/کار کردهاند یا در حال تحصیل/ کار هستند، آشنا شوید. فراموش نکنید که میتوانید غیر از دانشگاه، عنوان دبیرستان خود را هم بنویسید.
نوشتن کلیدواژههای مشخص و مرتبط در بخش Skills & Endorsements به شما کمک میکند تأیید بیشتری از همکاران و همکلاسیهای خود دریافت کنید. این کلیدواژهها را میتوانید با توجه به مهارتهای افراد حرفهای در شبکه تخصصی خودتان بیابید. هر چه افراد بیشتری مهارتهای شما را تأیید کرده باشند، کارفرما میتواند بیشتر در آن حوزه به شما اعتماد کند.