اثبات تواناییها در دانشگاه و فضای آکادمیک کاری نسبتاً ساده است. روشهای از پیش تعریف شدهای در دانشگاهها برای ارزیابی شما وجود دارد: آزمونهای کتبی و شفاهی، حل مسئله، پروژههای کلاسی و ...
.
در نهایت همیشه روشی پیش پای شماست تا تواناییهای خود را ثابت کنید. اما بعد از دانشگاه و در محیط حرفهای چگونه میخواهید تواناییهای خود را ثابت کنید؟
ظاهر یک رزومه باید مرتب و تا حد امکان ساده باشد. شما میتوانید از قالبهای آماده برای این کار استفاده کنید که با یک جستجوی ساده در اینترنت قابل دسترس است. سعی کنید تنها از یک یا نهایتاً دو فونت در نوشتار استفاده کنید و تا حد امکان از رنگ استفاده نکنید (اگر هم استفاده میکنید از رنگهای تیرهتر استفاده کنید). نوشتهها باید تا حد امکان کوتاه باشد و هر جا که مناسب است از بولت استفاده کنید.
نام، نام خانوادگی، سال تولد، محل زندگی و اطلاعات تماس اولین چیزی است که باید در رزومه شما وجود داشته باشد. بسیاری از افراد فراموش میکنند که سال تولد خود را بنویسند در حالی که ممکن است سن اولین معیار برای انتخاب یا رد یک رزومه باشد. مسئله دیگر اطلاعات تماس است؛ تصور کنید بخواهند شما را به مصاحبه استخدامی دعوت کنند اما اطلاعات کافی برای تماس گرفتن در اختیار آنها قرار نداده باشید. بنابراین بهتر است شماره تلفن ثابت و همراه، نشانی ایمیل و حتی نشانی شبکه اجتماعی لینکدین خود را نیز در رزومه بنویسید.
سعی کنید وضعیت تحصیلی خود را به صورت کامل بنویسید. اینکه چه رشتهای را با چه گرایشی در چه دانشگاهی خواندهاید مهم است، همچنین مهم است که دوره تحصیل شما چند سال به طول انجامیده است. اگر دلیل قانعکنندهای برای طولانی شدن بیش از حد دوره تحصیل خود ندارید، این مسئله نکته مثبتی برای شما نیست. همچنین داشتن سایر مدارک عمومی (مانند زبان انگلیسی) یا تخصصی (از مراکز آموزشی معتبر) نیز برای بسیاری از شرکتها مهم است. بنابراین میتوانید علاوه بر ذکر این موارد، رونوشتی از آن را نیز به رزومه خود پیوست کنید.
اگر تجربه کاری یا کارآموزی دارید، میتوانید نام شرکت، دوره زمانی کار کردن و پست خود را بنویسید. همچنین بهتر است دقیقاً مسئولیتها و وظایفی که بر عهده داشتید را نیز بنویسید. با توجه به موقعیت کاری که برای آن اقدام کردهاید، سعی کنید تأکید بیشتری بر تجربیات کاری مرتبط خود داشته باشید و بیشتر در مورد آنها توضیح دهید. به بیان دیگر تلاش کنید که دلیل کافی را برای استخدام شدن در اختیار کارفرما قرار دهید.
این همان بخشی است که اهمیت زیادی برای کارفرمایان دارد. تواناییهای شماست که نشان میدهد در محیط کاری و در عمل چه قدر میتوانید از چیزهایی که در دانشگاه یا هر جای دیگری یاد گرفتید استفاده کنید. سعی کنید مهارتهای خود را مختصر و مفید توضیح دهید. مهارتهایی که باید به آن اشاره کنید شامل مهارتهای عمومی و تخصصی است و باید جنبه عملی آنم را نشان دهید. مثلاً زبان انگلیسی مهارت نیست اما توانایی خواندن، نوشتن و صحبت کردن به زبان انگلیسی مهارت است که باید سطح توانایی خود را در هر مورد مشخص کنید.
داشتن دیدگاه کلی نسبت به وضعیت فعلی و آن چه که در آینده میخواهید نشان میدهد شما برای خود اهدافی تعیین کردید و برای تحقق آنها انگیزه کافی دارید. معمولاً این اهداف به صورت خلاصه نوشته میشوند.