تحول دیجیتال بر همه ابعاد زندگی ما اثر گذاشته است. این امر شکل زندگی خصوصی و حرفهای ما را تغییر داده است. استفاده از فناوری اطلاعات در سطح کلان اقتصادی اهمیت یافته است و صاحبان صنایع و کسبوکار از این ابزارها در بخشهای مختلف کسبوکار از جمله مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی، مدیریت تولید و ... همچنین در مباحث امنیتی استفاده میکنند. راهکارهای نرمافزاری کسبوکار امکان یکپارچهسازی فرایندهای داخلی سازمان و ارتباط بین ذینفعان را میدهد و سبب هموار شدن راه بنگاههای اقتصادی برای دستیابی به بازار های جدید، مدیریت ارتباط با مشتریان، مدیریت ارتباط با تأمینکنندگان و توانایی رصد و کنترل کسب و کار از همه جا و بر روی هر ابزاری شدهاست. حاشیه سود قابل توجهی که به واسطه افزایش تقاضای راهکارهای نرمافزاری در بازار به وجود آمده، سبب شدهاست که در سالهای اخیر صاحبان صنایع و سرمایهگذاران نیز حضور پررنگتری در این صنعت داشته باشند.
در استفاده از نرم افزار، خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور آلمان سردمدار است. کشورهای کمی هستند که از این مهارت برای توسعه و پیشرفت اقتصادی و بالابردن سطح کیفی زندگی استفاده کنند.[1] نرم افزار و خدمات آن در آلمان به طور پیوسته رشد کرده، به یک عامل مستقل در رشد اقتصادی تبدیل شده و منافعی مانند افزایش اشتغال و افزایش تولید ناخالص داخلی را دربرداشته است.[2]
در ایران نیز به نظر می رسد مدیران کسب و کار در ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری از تاثیر و ضرورت بهرهگیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای رشد و موفقیت در کسب و کار خود آگاه هستند.
نمایشگاه الکامپ 23 که محلی برای عرضه آخرین دستاوردهای فناوری اطلاعات شرکتهای صاحب نام در این صنعت است، امسال نیز مانند هر دوره با استقبال بینظیری به ویژه از جانب علاقهمندان به راهکارهای نرمافزاری همراه بود. در مصاحبهای که نشریه Financial Tribune در این نمایشگاه با جناب آقای مهندس محمد شمس، قائم مقام مدیر عامل شرکت نوماتک انجام داد[3]، ایشان به آگاهی مدیران نسبت به ضرورت بهرهگیری از مزایای فناوری اطلاعات در رشد و موفقیت کسبوکارها اشاره کردند:
«مدیران امروز به طور فزاینده ای از مزایای تکنولوژیهای نرمافزاری در کسب و کار خود برای تسهیل فرایندها بهره میبرند. سرمایه گذاران حتی قبل از شروع کسب و کار خود به دنبال ابزارهایی برای مدیریت و تصمیم گیری هستند و این مسئله نشان میدهد آنها بر این باورند که در حال حاضر این تکنولوژیها برای پیشرفت کسب و کار ابزاری ضروری هستند.»
وی همچنین خاطر نشان کرد که امروز سرمایهگذاران بیش از پیش جذب سرمایهگذاری در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات میشوند.
فناوری اطلاعات و ارتباطات امروز به بخشی جداییناپذیر از هر کسب و کاری بدل شده است. مهم نیست که شرکتی چند ملیتی باشد و یا کسبوکاری کوچک، استفاده از نرمافزارها و راهحلهای آن برای موفقیت امری ضروری به نظر میرسد.
[3] https://financialtribune.com/articles/domestic-economy/68936/ict-role-in-iran-economy-expanding