نرمافزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) باید به عنوان یک ابزار ضروری برای برقراری ارتباط بهتر با کارکنان و مشتریان مورد استفاده قرار گیرد.
در این مقاله بررسی میکنیم یک نرمافزار CRM چه نیازهایی را پاسخ میدهد و چگونه به کمک کسبوکار شما خواهد آمد:
- نیاز به برقراری ارتباط با سرنخها:
پس از جذب سرنخها از راههای مختلف بازاریابی، نیازمند به برقراری ارتباط با آنها هستید. در واقع پلتفرم CRM نشان میدهد که سرنخها در کجای قیف فروش قرار دارند. بدون داشتن CRM فرآیندهای برقراری ارتباط زمانبر میشود. در واقع اگر در زمان مناسب نتوانید این فرآیند را انجام دهید، ممکن است نتیجه مطلوب را نگیرید و رقیبانتان از شما پیشی بگیرند.
- نیاز به یک ابزار متمرکز:
بعضی افراد تصور میکنند ایمیل ابزار مناسبی برای مدیریت مشتریان سازمان است با وجود امکان جستجو و فیلتر ایمیلهای ارسالی، زمانیکه تعداد آنها از یک حدی فراتر رود پیگیری ایمیلها دشوار خواهد شد و امکان پیگیری ارتباطات با مشتریان به سختی فراهم میشود. به جای استفاده از ایمیلها که غیرمتمرکز هستند، میتوانید از یک نرمافزار CRM استفاده کنید که اطلاعات مربوط به مشتریان در یکجا نگهداری میشود، به روز رسانی میشود و امکان به اشتراکگذاری ارتباطات با همه اعضای تیم شما فراهم خواهد بود.
- نیاز به کنترل هزینههای تبلیغاتی:
تیم بازاریابی شما ممکن است از راهکارهای تبلیغاتی استفاده کنند که هزینه آنها فراتر از بودجه در نظرگرفته شما برای فرایندهای بازاریابی باشد. بدون داشتن یک ابزار مناسب و معیارهای دقیق امکان ارزیابی اینکه چه میزان از فروش شما حاصل فعالیتهای بازاریابی است، امکانپذیر نیست. در واقع بدون استفاده از ابزارهای CRM، شما مجبور هستید از منابع متفاوتی برای ارزیابی هزینههای تبلیغات و نتایج آن استفاده کنید.
CRM همه چیز را برای مشاهدهی آسان همه افراد شرکت، در یک پلتفرم یکپارچه میکند. بدین ترتیب تیم بازاریابی شما میتواند آنچه را که در حال رخ دادن است، ببیند و بلافاصله براساس بودجه شما تغییرات را ایجاد کند.
- نیاز به نظارت بر عملکرد کارکنان فروش:
شما علاوه بر بررسی مشتریان، به تجزیه و تحلیل فعالیت کارکنان فروش نیاز دارید. ارزیابی فعالیتهای ارتباط با مشتری و ایجاد سرنخ، منجر به صرفهجویی در زمان و هزینه میشود و CRM همه معیارهای لازم برای ارزیابی را در یکجا فراهم آورده که همه اعضا میتوانند آن را ببینند.
- نیاز به سازماندهی:
یکی از موارد کلیدی در موفقیت کسب وکارها، سازماندهی است. یک نرم افزار CRM که همه اطلاعات را در یک سیستم یکپارچه سازماندهی کند، کسب و کارتان را رونق میبخشد و امکان دسترسی به همه اطلاعات لازم را در کوتاهترین زمان ممکن برای شما فراهم میکند.
- نیاز به پیگیری وظایف:
داشتن یک تقویم زمانبندی و برنامهریزی جهت پیگیری وظایف و فعالیتهای مرتبط با مشتریان و همچنین مرور فعالیتهای انجام شده قبلی، بسیار حائز اهمیت است. نرم افزارهای مختلفی جهت مدیریت وظایف و رویدادها وجود دارد اما CRM وظایف و رویدادهای مرتبط با مشتریان و شرکتهای مربوطه را مرتبط میکند و همه به طور منسجم و یکپارچه برای رسیدن به هدف نهایی کار میکنند.
- نیاز به گزارشها:
تحلیل و ارزیابی پروژههای موفق یا ناموفق در بازههای زمانی مختلف در پیدا کردن نقاط قوت و ضعف کسب و کار شما نقش موثری دارد. برای ارزیابی راهکارهای موثر در جذب مشتری نیازمند گزارشها و آمارهایی از جنبههای مختلف کسب وکار خود هستید که ابزارهایی چون اکسل پاسخگوی این نیاز به صورت جامع و در کوتاهترین زمان ممکن نخواهد بود. CRM گزارشهای فوری و بدون خطا در اختیار شما خواهد گذاشت و به یک ارزیابی مناسب از پروژهها و استراتژی خود دست می یابید.
- نیاز به پیش بینی آینده:
یک نرمافزار CRM خوب که اطلاعات گذشته را بهدرستی در آن به ثبت رساندهاید، میتواند چشمانداز مناسبی از روند رشد کسب وکار شما در آینده در اختیارتان بگذارد. با استفاده از گزارشهای تحلیلی که CRM در اختیارتان میگذارد، میتوانید مسیر راه مناسبی برای کسبوکارتان ترسیم کنید و در صورت لزوم استراتژیهای خود را بازنگری کنید.
به طور کلی در CRM با ثبت کلیه اطلاعات مربوط به مشتری و ارتباطات صورت گرفته بین پرسنل و مشتری، یک بانک اطلاعاتی جامع و یکپارچه از مشتریان خواهید داشت که در درک بهتر نیازمندیهای مشتری، جلب سریع و موثرتر آنها و کاهش هزینههای بازاریابی، پشتیبانی و فروش نقش موثری دارد. همچنین با شناسایی الگوی مصرف مشتری توانایی مدلسازی رفتار مشتری را خواهید داشت که منجر به مراجعه مجدد مشتری و افزایش وفاداری مشتریان خواهد شد.