شرکت نرم افزاری نوماتک

وبلاگ نوماتک



تاریخ: 1 شهریور 1396 | نویسنده: بیتا کاظمی نژاد 
دسته بندی: HRM مدیریت منابع انسانی

چگونه از ارزیابی عملکرد برای مدیریت استعدادها و هدایت نیروی انسانی خود بهره بگیرید؟

مدیریت استعداد همان طور که از نامش پیداست  مدیریت توانایی ها، صلاحیت و قدرت کارمندان در سازمان است. این مفهوم به استخدام افراد مناسب در زمان مناسب محدود نمی شود.  بلکه به کشف استعدادهای پنهان کارمندان می رسد تا نتیجه بهتر ی حاصل شود.  استخدام بهترین استعدادها شاید  نگرانی بزرگی برای  سازمان‌ها باشد اما تغییر آن ها  طبق فرهنگ سازمانی و کسب بهترین نتیجه نگرانی بزرگتری است. مدیریت استعداد در سازمان‌ها فقط به جذب بهترین افراد محدود نمی‌شود، بلکه یک فرآیند مستمر است که شامل استخدام، توسعه، نگهداری و ارتقاء آنها می شود در حالی که همزمان نیازهای سازمان را برآورده می کند.

همه می‌دانیم که استعدادها نقطه تمایز سازمان‌ها برای موفقیت هستند. ذکر این نکته ضروری است که اگر  فردی را در جایگاه نامناسبی قرار دهید، صرف‌نظر از استعداد و توانایی ها و مهارت های شخص، باعث  چند برابر شدن مشکلات شما می‌شود.

بنابراین همواره سازمان‌ها به دنبال راه‌های موثرتری  برای مدیریت استعدادها هستند. مدیریت و ارزیابی عملکرد روشی برای کارفرمایان مترقی است.  پایه و اساس  این سبک از مدیریت استعداد ، بررسی منظم و افزایش ارتباط  رو در رو بین کارمندان و مدیران است.جلسات  فرد به فرد برای مدیران و کارمندان بسیار مناسب است.

جلسات فرد به فرد  چه کمکی به مدیران و کارمندان در ارزیابی عملکرد می‌کند؟

این جلسات کمک می کند تا انتظارات هر دو طرف برآورده شود و اهداف به  انجام برسد. و همچنین  به ایجاد روابط، توسعه و بهبود عملکرد کمک می‌کند. مدیران باید به این جلسات به عنوان جلسات  آموزشی  نگاه کنند. جلسه باید بر کارمند، نیازها، اهداف و آرزوهای شان متمرکز  باشد و این امر فرصتی برای مدیران  است تا بازخورد ها را دریافت کنند و کمک به کارکنان را افزایش دهند. البته برای به دست آوردن این مزایا، جلسات باید به خوبی مدیریت شوند، برنامه ریزی شده و متمرکز  باشند اما لازم نیست خیلی خشک و جدی باشند. در آخر جلسه همیشه یک ایده خوب به دست می‌آید و اطمینان حاصل کنید که  نتیجه جلسه خلاصه ای از آنچه گفته شد نباشد.

هدف نهایی این جلسات  کمک به کارمندان در جهت هرچه بهتر انجام شدن کارهایشان است. همان‌طور که می دانیم، اثرات اجرا خیلی بیشتر از کارهای روزانه است. بنابراین سوالاتی که می‌پرسید در این راه به شما کمک می‌کند.

در جلسات ارزیابی عملکرد، بهتر است چه سوالاتی بپرسید؟

درحالی که در جلسات ارزیابی عملکرد باید درباره‌ی احساس کارکنان درمورد کار و همچنین در مورد اهدافشان صحبت ‌کنید، 10 سوال دیگر هم باید بپرسید:

چه چیزی باعث انگیزه شما در کار می شود؟

چه چیزی بیشتر در کار شما را هیجان زده می کند؟

از چه مهارت هایی استفاده می کنید؟

آیا مهارت هایی دارید که اغلب به اندازه کافی از آن  استفاده نمی کنید؟

به سه پروژه گذشته خود فکر  کنید، آیا  چیزی وجود دارد که در آینده آن را متفاوت انجام دهید؟

آیا چیزی باعث می شود که کار را همانطور که دوست دارید انجام ندهید؟

آیا دانش یا مهارت هایی که می خواهید توسعه یابد، به شما کمک می کند تا موثرتر عمل کنید؟

چه کاری می توانم انجام دهم تا از شما بهتر حمایت کنم ؟

آیا از انجام دادن کارتان خوشحال هستید؟

آیا بیرون از محیط کاری، فعالیت‌هایی هست که به کنترل استرس شما کمک کند؟

 

لازم نیست تمام این سؤالات را  مرتباً بپرسید، اما حداقل باید برخی از این سؤالات را گاهی  بپرسید.

 

پرسیدن این سوالات به کارمندان این امکان را می دهد تا به صورت انتقادی درباره کار و اهداف آینده شان فکر کنند و به آن ها این اطمینان را می دهد که مدیرشان تنها یک ارزیابی کننده نیست.

از طرف دیگر شما باید مطمئن باشید که به جواب سوالات نیز گوش می‌دهید. این زمانی است که شما روی فرد مقابلتان متمرکز می شوید. درک می کنید که آن ها چه می گویند و شما چه پاسخی می دهید.

یکی از بهترین راه های نشان دادن تمرکزتان بر روی این موضوع این است که بحث و گفتگو را خلاصه کنید و سپس یک طرح عملی را تدوین کنید. سوالاتی بپرسید که به شما بینشی  دهد تا به کارکنان کمک کنید تا کارشان را  بهتر انجام دهند.